
Podcast: Uro i klassen
Hvordan kan uro påvirke et barns trivsel og læring? Hvad kan man gøre for at reducere uhensigtsmæssig uro? Hvilken rolle spiller samarbejdet mellem forældre og skole i denne forbindelse?
Læs mereVælg side
Skolebørn / Undervisningsmiljø
Hvordan kan uro påvirke et barns trivsel og læring? Hvad kan man gøre for at reducere uhensigtsmæssig uro? Hvilken rolle spiller samarbejdet mellem forældre og skole i denne forbindelse?
Læs mereDepression, lavt selvværd og psykiske udfordringer. Sådan kan skældud påvirke et barn langt ud i fremtiden. Og så virker det endda modsat, så børnene i højere grad gør det, de ikke må. Alligevel skælder størstedelen af lærere og forældre børnene ud. Nu vil forskere skabe en bevægelse for en skole uden skældud. Forældrene bakker op.
Læs mereAt undgå skæld ud kan ikke klares ved at ændre stil og tale sødt. Det er et spørgsmål om hele måden at lave skole på, mener en af landets mest anerkendte børneforskere, Erik Sigsgaard. Skolen har spærret eleverne inde i så snævre rammer, at det er for svært ikke at træde ved siden af. Og få skældud for det.
Læs mereDe fleste er enige om, at det er skidt, når uro i klassen betyder, at eleverne ikke kan koncentrere sig om undervisningen eller den faglige fordybelse.
Læs mereLouis, Emilia og Aslak har alle tre prøvet at blive skældt ud. De er enige om, at det ikke er sjovt, og det giver en dårlig smag i munden efterfølgende. De kan også få det dårligt, hvis eleverne på skolen taler hårdt til hinanden – også selvom de ikke selv er en del af det.
Læs mereDa børnene kom tilbage i skole efter nedlukningen i foråret, var det med kravet om at være mere ude og holde afstand. Flere skoler oplevede, at udeskolen førte til gladere børn, færre konflikter og sjovere undervisning. Men hvordan holder man fast i de gode erfaringer?
Læs mereDa børnene kom tilbage i skole efter nedlukningen i foråret, var det med kravet om at være mere ude og holde afstand. Flere skoler oplevede, at udeskolen førte til gladere børn, færre konflikter og sjovere undervisning. Men hvordan holder man fast i de gode erfaringer?
Læs mereNår elever lærer at sætte sig ind i andres sted, bliver de bedre til at tage hensyn til klassekammeraterne. Det styrker fællesskabet i klassen og forebygger mobning, oplever lærere og elever på Maglegårdsskolen, der arbejder med Compassionate Systems Thinking som redskab til at styrke elevernes sociale kompetencer.
Læs mereEt mere sikkert Unilogin Når elever og forældre efter vinterferien logger ind på Aula med...
Læs mereUnderstøttende undervisning: På Shree Laxmi Primary School i Nepal er elevernes motivation og forståelse steget, efter udenadslæreren bliver skiftet ud med skovl og mikroskop i skolehaven. Metoden kommer fra den danske folkeskole.
Læs mereEr danske børn dårlige læsere? Læser piger bedre end drenge? Er der en fremtid på arbejdsmarkedet for dårlige læsere? Professor Jeppe Bundsgaard giver dig svaret på 9 forestillinger om børns læsning.
Læs mere7 ud af 10 forældre til børn i folkeskolen oplever, at deres barn har fået en bestemt rolle i klassen, viser undersøgelse. Læs deres historier her.
Læs mereStudie af folkeskoleklasse viser, at børns sociale roller, fx “dygtige elever”, er knyttet sammen med deres læring og trivsel.
Læs mereMåske er 10 år i den samme klasse ikke den bedste måde at gå i skole på? På Humlebæk Skole ryster de posen mindst hvert halve år. Det giver nye venskaber og frihed til at være sig selv, mener elever og lærere.
Læs merePå alle ungdomsuddannelser i New Zealand arbejder de med genoprettende praksisser.
Læs mereKedsomheden stiger, når variationen falder Den varierede skoledag er sværere at få øje på i...
Læs merefik et år i livets skole Mille og Kristian Sjøgren har rejst verden rundt med deres to børn. Med...
Læs mere”Sjovt”, ”spændende” og ”hyggeligt” er de ord, som eleverne bruger til at beskrive deres oplevelse med ”familieopgaver” og ”familieferniseringer”, som er afprøvet på fire skoler i projektet Lær med Familien.
Læs mereFlere børn får ondt i kroppen af at sidde dårligt i skolen. Mere bevægelse i dagligdagen og variation i arbejdsstillingerne er vejen frem.
Læs mereHalvdelen af forældrene vurderer, at der er problemer med indeklimaet i deres barns klasse, viser ny undersøgelse fra Magasinet Skolebørn.
Læs mereIngen ved, om uroen i folkeskolen reelt er stigende. Der er dog ingen tvivl om, at problemet opleves som stort af både elever, lærere og forældre.
Læs mereBørn har ret til at blive hørt, og de har ret til en god skolegang. Det ved elever på UNICEF rettighedsskoler.
Læs mereI en demokratisk skole bestemmer eleverne alt. Hvem der skal være skoleleder, reglerne og hvilken undervisning de har lyst til at deltage i.
Læs mereEn ny undersøgelse viser, at mangel på udluftning er et problem på mange danske skoler. For høj koncentration af CO2 går ud over indlæring og trivsel.
Læs mereSom 12-årig havde Sofia Kanamat så mange aggressioner, at hun blev anfører af en voldelig pigebande, men tre forskellige lærere hjalp hende på rette vej.
Læs mereFå ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.
Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.
Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.