Vælg side

Mobning

Mobning kan skade et barn langt ind i voksenlivet, så det er noget, vi alle skal tage yderst alvorligt. Men hvornår er noget mobning? Hvad oplever forældrene? Hvad kan forældre og skole gøre? Og hvad skal vi bestemt ikke gøre? Scroll ned og bliv klogere.

Mobning

Mobning kan skade et barn langt ind i voksenlivet, så det er noget, vi alle skal tage yderst alvorligt. Men hvornår er noget mobning? Hvad oplever forældrene? Hvad kan forældre og skole gøre? Og hvad skal vi bestemt ikke gøre? Scroll ned og bliv klogere.

Forældre: Sådan taler vi med vores børn om mistrivsel

Har du også svært ved at få dit barn til at åbne op om det, der trykker ham/hende i skolen? Så er du ikke alene. 7 ud af 10 forældre oplever udfordringer med at få deres børn til at fortælle, hvad der gør, at de ikke trives, viser en undersøgelse. Magasinet Skolebørn har spurgt forældrene, hvad de selv oplever virker for at få gang i en god dialog. Her får du deres råd.

Læs mere

Forældrenes historier om mobning

Dårlig kultur eller manglende sammenhold er ifølge forældre oftest skyld i mobning i en klasse, viser ny undersøgelse fra Magasinet Skolebørn blandt 1.165 forældre. Af disse har halvdelen oplevet mobning i deres barns klasse. Læs nogle af deres historier her.

Læs mere

Sagt om mobning: Forældre mod forældre

Forældre på hver side anklager hinanden for ikke at lytte eller ville indse sit eget barns rolle i sager om mobning. Her kan du se eksempler på, hvad forældrene siger om hinanden i uddrag fra magasinet Skolebørns forældreundersøgelse om mobning.

Læs mere

Noah blev syndebuk for konflikterne i klassen

Historien om 11-årige Noah er en historie om at blive udelukket fra klassefællesskabet af både lærere og forældre. Og om at bliver stemplet som klassens ballademager. Situationen er endt ulykkeligt. Det burde aldrig have kommet så vidt, mener hans mor.

Læs mere

Hver tredje elev savner nogen at være sammen med i skolen

Ensomhed, tristhed, usikkerhed, dårligt selvværd og manglende lyst til at gå i skole. Det er konsekvenserne for de børn, der mangler en ven i skolen, fortæller deres forældre i magasinet Skolebørns nye undersøgelse. Ensomhed i skolen er et overset problem, hvor der er en tendens til at skyde skylden på de ensomme børn i stedet for at se på den sociale dynamik i klassen, mener forskere.

Læs mere

Ensomhed er menneskets største frygt

Hvis vi skal hjælpe ensomme børn med at komme ind i fælleskabet, er vi nødt til at være opmærksomme på de sociale dynamikker i en klasse, mener ph.d. Stine Kaplan Jørgensen. Og den menneskelige natur, der får os til at udelukke andre af frygt for selv at ryge ud i kulden.

Læs mere

11-årig fortæller om sin ensomhed

Der var ’veninder’. Og der var også ’drengevenner’. Men veninderne havde for vane at vende sig mod hende midt i leg, og drengevennerne var en måde at overleve frikvarterene på. 11-årige Kamma har gennem det meste af sin skoletid følt sig alene og drillet uden at finde den store hjælp hos de voksne. Det fortæller hun selv om her.

Læs mere

Mor til ensom pige

Christina er mor til 11-årige Kamma, der har oplevet ensomhed og mobning det meste af sin skoletid. Hun har en god ide om, hvorfor Kamma skiller sig ud. Men hun forstår ikke, hvorfor lærere og skoleledere ikke sikrer en skolekultur, som rummer mangfoldighed og giver plads til alle børn. Også hendes ’drengepige’. Der skulle et skoleskift til, før det blev bedre.

Læs mere
Indlæser

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.